Over

Naardeletter.nl is de eenmanszaak van mij, Marianne Mols. Ik werk sinds 2005 als zelfstandig redacteur. Daarvoor werkte ik jaren als secretaresse voor een onderwijsadviesbureau en als docent Nederlands.

De teksten die ik verbeter of schrijf, gaan ook vaak over het onderwijs. Andere onderwerpgebieden waar ik ervaring mee heb, zijn geschiedenis en actualiteit. Deze onderwerpen kwamen aan bod in de non-fictieboeken die ik gedurende enige jaren nakeek voor enkele algemene uitgeverijen.

Een aantal opdrachtgevers waar ik door de jaren heen voor heb gewerkt, zijn: uitgeverij Het Spectrum, uitgeverij Nieuw Amsterdam, voormalig onderwijsadviesbureau APS, Stichting ITON en Stichting School en Veiligheid. Voor het APS schreef ik ook artikelen en een enkel boekje.

Tot slot iets meer over mijn levensloop. Toen ik klaar was met mijn studie Nederlands, eind jaren tachtig, lagen de banen niet voor het oprapen. Ik ging secretariaatswerk doen en ben dat, ook door persoonlijke omstandigheden, jaren blijven doen.

Daar kwam verandering in toen ik werd gevraagd om in te vallen voor een docent Nederlands die uitviel. Mooi, maar moeilijk werk. Na een tweede vervangend docentschap besloot ik te gaan voor wat ik altijd al wilde: redacteur zijn. Ik ging nog een studie doen, de master Redacteur/editor.

Tijdens mijn stage op een uitgeverij werd duidelijk waar de studie toe leidde: een bestaan als freelancer. Dat kwam eigenlijk wel goed uit: mijn kinderen waren toen nog jong en thuiswerken liet zich goed combineren met de zorg voor het gezin. Inmiddels zijn die kinderen groot en wil ik niet meer anders.

GET IN TOUCH WITH ME